Thursday, July 14, 2011

how its going?


how its going to be a mom of 3 As?
this pics shows how my morning rutine..
  1. orange's bag: abid's
  2. small blue's bag: arif
  3. big blue's bag: afiq
  4. black bagpack: my bfeed's gadget
  5. black briefcase: my laptop
  6. last..: my handbag
6 bags - 2 to 3 trips nak load kan ke kereta, tidak termasuk 2 trip untuk hangkut arif and abid masuk kereta (afiq dah pandai masuk kereta sendiri).. arif perlu dihangkut kerana either dia masih tido atau dia merewang ntah ke mana kalau dia bangun..

Alhamdulillah, afiq si abanglong sudah pandai tolong buka pagar.
maka, the little helper akan tolong buka pintu pagar
sementara si ibu berlari-larian keanak-anakan mengangkut barang.
abanglong akan bertanya..

"ibu, nak buka satu ke dua-dua pagar"

soalan yang setiap pagi akan ditanya sebelum menolong ibunya.
terima kasih sayang.

sampai ke ofis, baju sudah basah dengan keringat.
Alhamdulillah, jarang ada orang lain yang mempunyai
experience macam ni..

pst: Dr muhaya kata: Bangun pagi, cari apa yang kita nak bersyukur hari ni?
aku bersyukur 3 As masih hidup, ceria sihat hari ni.. Terima Kasih Ya Allah.

2 comments:

aziyana said...

hehehe bersyukur..bersyukur..sy rasa akak ni dikategorikan sebgai murah rezeki jugk..so bersyukur yer

zuriani said...

:) saya baru sorg pun rasa mengah dah kak... beg baju, beg makanan dia, ngan tuan skali.. beg laptop sendiri, beg laptop suami..
mujur umah atas tanah, pastu xde pintu pagar.. hehe

xpelah kak, rezeki ibu2.. hihih