Tuesday, October 4, 2011

tangkap aje la.

tangan sudah gatal untuk bermain dengan 600d itu. tapi tak tahu nak amik gambar apa. anak sebagai model sudah sekian banyaknya. cuma tak tunjuk aje. tiba-tiba, nampak segerombolan 'askar' a.k.a mainan afiq yang dah disusun oleh afiq si peminat kereta.

cantik betul afiq susun kereta. yang besar belakang. bas ngan jeep kat belakang, ok. maka, aku pun mintak excuse afiq, suruh dia stop main jap. aku nak shoot guna gadget baru. 

ok.
ini family kereta.


"papaku pulang dari kota, 
papaku beli kan kereta merah.."
fokus kat kereta ferrari..


dan si comel biru tepi sofa..
heee


dan kereta special kaler hijau.
weeee..



akhirnya,
berjumpa HERO utama
dalam cerita bergambar ini..
thomas the train..











dari atas nampak kerdil..


:
:

still can be center of attention..


baru perasan ader nombor '2' pada bodynya..







sudah abis sesi bermain tangkap gambar..
afiq pun menyahut
"ibu, susun balik kereta yang terjatuh-jatuh tu"..heee

punyalah asyik nak amik gambar, a few cars dah aku siku jatuh sofa.
haa. dah kena sound dengan abanglong..
takpe.
dah puas hati.

esok belajar tangkap gambar lagi. yeay!

3 comments:

aziyana said...

ini guna lens yg blur tu ek?

ida_F said...

taklah,guna lens asal, tapi mode 'P',bukan auto.

cknorm said...

Vaaaaaa!! best best. makin malatoppss la gmbar2 dlm blog nih nnti... :D