Tuesday, April 5, 2011

antar anak ke taska..

semalam dah start antar afiq ke sekolah
ditemani adik-adiknya, arif dan abid.
abid masuk bakul, arif di car seat belakang
semalam kedua-duanya tidur..
hari ni, abid bangun..bulat matanya
arif tidur lagi.

walaupun kena 'bekerja' lebih sikit
dengan menghantar arif ke taskanya..
aku tetap happy.

first, sebab dapat keluar dari rumah tanpa mengharapkan encik suami drive
2nd, sbb tak tido balik lepas suboh..(teruk ek..)
macamana tak tido, terlelap sbb bfeed abid sambil baring
confirm tertido
nak dekat kul 10nanti baru terbangun..
kelam kabut buat keje
(jgn tiru aksi ini di rumah..)

3rd, tak terkejar2 nak siapkan bekal afiq ke sekolah
tiap hari nak burger ngan air sirap..
kul 6.50pg abahnya nak bertolak..
kelam kabut gak..

kesimpulannya, sedang menyesuaikan diri dgn kehadiran anak lelaki ke3 dalam keluarga
perlu melayan 4 heroes di rumah..
afiq dan arif sudah banyak makan.. dan memilih makanan
abahnya dah memang begitu
abid pula kuat minum susu..

ibu nya perlu kuat mental, fizikal dan kebergantungan pada Allah..
kerana segala kekuatan hanya dariNYA..

abid dalam bakul 'wool'.. cam gegurl lak (abah dia yg belikan,masa time arif dulu)

afiq penuh confident, ditemani arif yang tidur..

p/s tahniah kepada kawan2 kerana dpt naik pangkat. inspirasi..inspirasi..

1 comments:

Ida_Iara said...

dah hantar abid ke taska??cmne?ok ke dia minum susu kat taska?saya nk try htr esok..bajet nak hatr dari hari rabu lagi tp bykbenor halangan ehh,,tak jadi htr lagi.huhu...Isnin dpn sy dah naik keje!