Thursday, March 31, 2011

abid dah usia 2 bulan

kerut2 dahi tengah tidur, mimpi apa la ye..

hari ni(31mac), abid dah umur 2 bulan.
sudah tembam..
dah sudah tambah berat..Alhamdulillah

berat waktu lahir: 2.9 kg
berat 1 bulan: 4.2 kg
berat 2 bulan: 5.4 kg

mak aih. sihat sungguh anak ibu ni.
kuat minum susu.
dan aku dah tak sempat buat EBM utk abid lagi.
hari tu dah start. tapi seminggu sebotol.

maybe start bulan depan, sbb rancang nak antar arif gi nurseri.
supaya ibu hanya akan layan abid je kat umah..
dan layan bisnes ibu.. haha

semoga anakku membesar dengan sihatnyaa...ameen.

4 comments:

nad said...

nad lg 2 minggu nak kije nii..tapi stok ebm x cukupp..cemano ehh??

kak ida x kije ke? bestnyeeee..nak gak :(

Ida_Iara said...

semangat2..anak susu ibu.sy pun takdela hari2 dpt bt stok EBM,ikut keadaan.klu Humaira nak melekat jer pyh sket arr..kdg2 klu sempat bt tandem pumping.

Humaira punya berat pun Alhamdulillah naik boleh thn la. 2.3kg>3.3kg>4.4kg. 12hb nnt tmbg utk 3bln plak.

tgh buat blog bisnes yg baru ker? sy pun tgh merancang nk bt bisnes baru gak nih..insya Allah klu dpt sokongan suami sng sket.

ida_F said...

nad: kak ida cuti 3bulan, awal mei baru naik. stok tak cukup? Jgn panik.. kalau tension, susah nak pam banyak kan..

Ida: isk, first time nak buat stok betul2 memang agak menguji kesabaran dan ketabahan. Maybe awal2 ni susah, lama2 senang kot.

blogger baru senang nak upload gambar banyak2.. Editor dia pun canggih sket. Tu yang nak tuka tu. Awak nak buat bisnes cam hari tu ke? Bisnes kek? Best2..

Ida_Iara said...

buat stok mmg mencabar la..dl tak la runsing sbb takde stok EBM,skrg yg paling rungsing klu blackout aje.

a'ah..ade gak tgk setting blogspot yg baru tuh..lg cantek arhh bt sesape yg nk bt bisnes blog.sng nk view.sy nak bisnes lain yg lebih 'serius' sket..hehe..dlm kata lain nak dftr SSM la jugak bisnes tuh.tp still thp discuss dgn hubby dulu.nk buat benda serius kena step by step..hehe.

tp bisnes kek tu still go on la klu ade permintaan.cuma takleh amik tempahan byk2 arr skrg.anak2 kecik masih perlu perhatian..haha. (padahal takut Lutfi nyibuk aje benarnye)