Thursday, May 27, 2010

nak tuka tempat keje rasanya..

geram ni.
ntah le, apasal le bos aku tu macam tu..
selama ni aku diamkan aje, mengIYAkan aje
apa yang aku kena..
but not anymore.

aku buat macam2 untuk department.. apa aku dapat.
hari tu aku VOLUNTEER buat sistem using programming..
kena hentam terus dalam meeting.
padahal bukan masalah besar pun timbul dari sistem tu..
ckp elok2 tak boleh ke.
kalau tegur, tapi reti buat takpe..
bos pun bukan reti nak appreciate..
lagi nak sokong org tu adala..

MANA TAK SAKIT HATI

nasib baik dapat pegi induksi + BTN, far away from ofis
tenang sikit (Allah Maha Mengetahui perasaanku)

aku buat program..
aku bagi kursus.. (diulangi BAGI KURSUS, bukan attend kursus)
aku uruskan pengurusan aset jabatan.. sorang satu potfolio
(bila minta pembantu kat potfolio, tak bagi plak)
bila aku tanya SKT, tak sampai 85%.

apa lagi nak kena buat supaya aku dapat prestasi baik?

dulu aku keje swasta,
keje bagus, income syarikat naik..
dapat projek lebih..
dapat elaun/komisen lebih..

keje ni, kena pandai 'kipas'.
tiap2 hari kena jumpa bos, repot buat keje
(walaupun, tak buat keje pun)

aku TERLUPA jaga exam,
dan hanya terlewat ..
KENA SURAT TUNJUK SEBAB?

wat the HELL..

memang dah biasa buat surat tunjuk sebab
(bos macam tahu2 je saya biasa buat surat tunjuk sebab)

tanak masuk PUSPANITA, pun kena surat tunjuk sebab
budak ramai FAIL, pun kena surat tunjuk sebab
terlupa jaga exam pun kena?

Pegawai exam poli pun kata takda apa2 tindakan yang perlu dilakukan,
kenapa department ada masalah..

sebab ada PENDENGKI TEGAR..

oho, tension.. tension..

3 comments:

zuriani said...

cedey la baca post ni.. Mengenangkan nasib kita semua.. Akak kuatkan smgt ye, kalau sape2 pun niat nk aniaya, biar ALLAH je yg balas.. Xde yg sempurna, sume org akan ada buat mistake.. Cheer up!

ida_F said...

zu, thanx.
memang rasa nak tuka keje. tension tak abis2. nasib tak pregnen..tak baik untuk anak dalam kandungan.

Anonymous said...

sabar la.. Allah suka uji org yg Dia sayang.. mungkin ada hikmah nnti..