Thursday, January 28, 2010

take a rest.

perkembangan terbaru.

minggu ni masuk minggu ke3 lecture di poli untuk pelajar yang baru masuk. letih dan lelah. why? sebab dapat 2 subjek baru. at first, confident je nak ajar. but then, isk susah rupanya nak blajar.

actually, tak lah tough sangat subjek tu, tapi nak pikir camne nak bagi student paham tu yang susah. kena study every single aspect, banyak buat reference kat internet, buat alat bantu mengajar yang menarik. huh!

setiap masa terluang, kalau takde lecture kena buat preparation untuk next lecture. kalau untuk subjek yang dah pernah mengajar, senang sikit. huh, sakit kpala!

projek yang ada syarikat offer tu, aku dah tolak. try buat dalam 2 weeks, takbleh tahan dengan kesibukan sedia ada..dengan family anak kecik..argh, terus decide stop projek tu.

dalam masa sama, tengah develop 2 projek untuk jabatan. ada kawan offer buat satu sistem lagi. takpe, bleh tambah experience.

hari ni amik cuti, take a rest di jumaat yang indah. haha. bukan rehat pun, 'mengerjakan' timbunan baju2 yang terkumpul, tak sempat nak basuh. Alhamdulillah cuaca baik. at least, sedap mata memandang bila dah dapat kemas sikit rumah.

kembali bersemangat untuk memulakan kerja next week. haha (iye ke?)

3 comments:

zuriani said...

mcm besttt aje, amik cuti, santai2 di rumah.. bole try nih, di saat tgh serabut2..kan akak

ida_F said...

haah zu. apalah guna cuti tahunan banyak2 tu. tapi kena amik cuti masa takde kelas la. karang kena ganti kelas. lagi tertekan.

Ida_Iara said...

alangkah bagusnya klu sy pun dpt amik cuti camtu juga..tapi this sem every working day ada kelas main.klu kelas assist je takla susah hati nak amik cuti kan?.almaklum la..ade tambahan subjek baru lagi.susah btul nk plan cuti..klu amik cuti confirm2 dh kena ganti.