Sunday, January 10, 2010

susah nak jadi senang..

i accepted offer satu syarikat minta buat program.. tak berkira sgt pulangan duitnya. tapi yang penting nak belajar. setelah meminta pandangan rakan2, termasuk rakan2 blog (thanks..), i think i should try.

dah seminggu berlalu, my progress for the project cannot be proud of. feel really down,since banyak sangat dugaannya. 3 days earlier, seperti diduga..memang sakit kpala sampai kena telan panadol. but later, i can go on. pastu, ada kursus plak. 3 hari. balik ke rumah, ingat nak sambung buat keje..tak dapat nak buat banyak..though i went to bed around 1 or 2 a.m.

hari khamis kursus habis, ingat hari jumaat nak cuba buat lebih..siap buat bfast awal2 kat umah..bekal nescafe panas dalam flusk(punya malas la nak keluar). tapi, ada taklimat peringkat poli pulak.

sabtu dan ahad yang ditunggu2 tak seperti yang diharapkan. laptop buat hal. satu driver hilang. website microsoft mcm ampeh, takleh masuk. toke syarikat tepon tanya progress. argh. kena pegi cari CD installer VB yang baru. laptop kena format balik. pergh! bila nak siap kalau camni.

i am down!

husband bagi sokongan, he bought me an external hardisk.. CD installer. and lend me his laptop for me to continue my work. (luv u..) my spirit is back. Alhamdulillah.

tonite, i cooked for dinner. dah plan lepas makan, nak sambung keje. anak mengamuk, husband yang janji nak jaga anak dah tertido. i am pissed off. dari plan nak sambung projek, kena melayan arif yang tak tido2.

i wonder how a career woman may succeed, terutama yang bekerja, anak ramai, berjaya dalam kerjaya in a same time may organize family.. dan paling penting tanpa orang gaji. pls give me an example. i need an inspiration.

susahnya nak jadi senang.

3 comments:

nurul aziyana said...

penah dgr k.aya cerita...anak xingat baper tp mmg ramai..anak bongsu samer umur ngn cucunya..byangkan..bekerja tp xpernah makan kt luar, mknanya stiap masa die masak utk anknya yg ramai itu..dan 2 anknya dr al azhar uni, sorg lg pun uni oversea..cayyok k.ida..u can do it!!women is power

adirFrida[norm] said...

cobaan tu, ida. bertahan...

ida_F said...

aziyana: ye. memang ada. tapi kita sendiri kena ada kekuatan luar biasa. insyaAllah boleh kan?

normi: thank u..