Thursday, June 3, 2010

Face it

don't know how to explain. its really hard to bear.

i've got problems at my workplace. yes, everyone has problems. but for me, its really hard to face.terlalu berat rasanya.

lumrah manusia, bila kita susah, kita akan kembali kepada Tuhan. aku hambaNya yang lemah juga begitu. Allah sentiasa menguji hambaNya sebab nak hambaNya ingat padaNya. Aku pasrah.

my husband macam perasan aku ada masalah, but i can't tell him..seems for me its not a good choice. he won't understand the situation. untuk first time, aku tak bgtau dia (sorry abang).. mata asyik 'bocor' je malam tadi.. tapi kena pura-pura OK sebab i have family members to be entertained.. masalah kerja tak boleh dicampuraduk dengan private life. betul tak?

i start the day with solat hajat and yasin, may Allah smooth my day. cause i have to attend the meeting (that i dont want to..). I pray to Him that i may face the problems with patients..

Alhamdulillah, He really help me. And the meeting is over..

"When you set out with a plan in life and doesn't go quite right, it's because God has a better plan for you"

p/s aziyana, akak amik words ni dari cerita yusuf Islam dalam reader's digest Jun 2010 awak

3 comments:

missFridaNorm said...

problem dgn student toyol aritu ke ida?

whatever it is, ida dh buat yg terbaik dgn solat hajat and all, semoga dipermudahkan...insyaAllah.

*like the quote.

nurul aziyana said...

akak, readest digest tu k.lin punyer..hehehe tp ok jerk..erm tp nmpk ar k.ida mcm ade something wrong jer kt opis walaupun xtahu pebende masalhnya..apepun tabah ok!

ida_F said...

normi:bukan problem dengan kes toyol tu, tapi ada kena mengena dengan student juga..

aziyana: rasa mcm Allah nak sampaikan sesuatu melalui reader digest tu.. harap akak akan lebih tabah. thanks.