Wednesday, June 23, 2010

programming project..

the above pics shows the upgraded version of my programming system using VB.

Alhamdulillah, walaupun dihentam dan dikritik dalam meeting kerana sistem e-amaran yang lepas, aku perlu bangkit semula. kalau nak ikutkan hati, nak kuburkan aje sistem ni (inna lillah)

but sokongan, motivasi dari kengkawan menguatkan semangat semula, walaupun harus dipulihkan hampir beberapa bulan (merajuk..). akhirnya, second version of e-amaran is developed. huh, seminggu memikirkannya. apapun, ada lagi yang nak dibetulkan, dan diperbaiki.

a few of my colleagues pun ada jumpa, nak menuntut ilmu buat program, kecik rasa diri yg tak berapa pandai pun.. but still i'll try to help them semampu mungkin. paling tidak, lepas ni boleh la buat team inovasi software.

maka tercetusla idea untuk membuat buku...sendiri2 punya, so that lepas ni kalau ada yang nak minta ajar.. dah ada sumber rujukan. kalau ada nak buat kursus pun, ada dah handout/nota..

p/s: ada hikmah atas semua yg terjadi.. jangan putus asa dengan Allah.

3 comments:

zul said...

wah, masuk dlm list mustahil ker? ahaks..

missFridaNorm said...

fuuuhhh..bukan calang2 punya kerja nih... ni untuk apa ni ida?

* betul. jgn putus asa dgn Allah. setiap yg kita lalui itu adalah bicaraNYA dgn kita.

ida_F said...

to zul: rasa macam tak kot. dapat 1 per satu dulu list mustahil. aim for the 44 first.

to normi: software ni untuk memudahkan pensyarah keluarkan surat amaran kalau student tak dtg.. sebelum ni buat online je.

Allah bersama orang2 yang sabar.