Wednesday, January 13, 2010

grolier..

yes, i bought it. grolier for my kids.

actually, afizah n i went to east coast mall for lunch 2 days ago. there's a grolier store nearby, ajak afizah dengar, what the promoter will tell us about the product.

he ask the age of our kids. kitorang bgtau sebaya..then dia promote product yang suitable. satu set tu ada 5 benda. first, ada Magic English. 26 DVD beserta buku. every book have different topic.. Music, at the sea, wild animal.. macam2 lagi la. 2nd, ada Fun thinkers. yang ni best, ada blok2 nombor including books. 3rd, 4 books disney more to improve kids vocabulary. 4rd, "Raise ur childs self esteem" book. last, dapat satu rak buku.

the price, as expected.. more than 2k. ansuran RM 83 permonth for 24 month. this time, i didnt ask my hubby permission. confirm dia tak bagi. bila dah bagitau dia, memang dia marah. buat dono je. hehe

semalam dah dapat barangnya. bawak balik tunjuk kat afiq. very impressive. terutama main funthinkers tu. best. tanya afizah, anak dia kimi pun sangat excited dengan funthinkers tu. DVD tu pun aku dah try buka dan sama2 tengok. best. semua karton disney, menarik sebab banyak lagu.. sing-a-long.

semalam aku tertido awal, sebab tidokan arif sekali. afiq n abahnya tido lambat skit. pagi tadi, aku jumpa satu buku disney kat atas katil, betul2 sebelah afiq yang tgh tido. huh! mesti malam tadi dia paksa abahnya yang tak berapa sihat tu, baca buku disney. alahai anakku.. terharu plak rasa bila anak excited camtu sekali.

but then, afiq tanak gi sekolah dia pagi tadi sebab nak tengok DVD disney. (camtu la pulak..)

one of my bes fren

2 from 5 groliers product

makan kat rasamas, afizah belanja

p/s "Tell your child you love him at least once a day" - first phrase from "Raise Your Child's Slf-Esteem" book.

4 comments:

missFridaNorm said...

tahniah, ida!
my MHI pun now everyday nak nonton CD. ku terpaksa strict dgn jadual menontonnya sbb tak mau nnti dia ganggu prime time ku menonton pula i.e utk buletin utama, etc.

MHI sangat enjoy fun thinkers dan Logico. tak terlayan ku dibuatnya. belum lagi bab ajak baca buku cerita 'help me be good' tiap2 malams ebelum tido.

above all, it's our effort aite? tanpa grolier pun boleh je ajar anak2 sebenarnya.

No. 5: Laugh at your child's joke -even when you don't get them.

ida_F said...

WAAA. normi pun beli juga. best2 dapat bertuka cerita tentang grolier. i am waiting for ur comment.

betul2. aku rasa memang bleh blaja tanpa grolier, usaha ibunya yang kena lebih sikit.. dengan grolier bertambah le Alat Bantu Mengajar (ABM)-isk, macam sekolah plak.

gud lak for both of us.

Ida_Iara said...

kak ida saya pun dah ade sebahagian koleksi Grolier ni..tapi time beli tu takdok lg CD2 ni..fun thinkers pn takdok cuma yg ade LOGICO jer dn mcm2 koleksi buku..so far mmg le my Lutfi tak pandai lagi guna benda2 tu..dgn harapan bila dh settle hutang beli tu he knows to appreciate all that i bought(lg bbrp bulan br habis bayar..tiap2 bulan ceti dtg kutip hutang yer..)

Nadiah Azharuddin said...

kak ida! nad pun ada..tapi x bukak pun..ni yg berazam nak bg adam tgk nih..yeyy!