Thursday, April 9, 2009

Surah Pilihan

kesibukan kerja di ofis selalu membantutkan mood ku untuk meng'update' blog ni. bila dah log in je, terus hilang idea apa nak update.

i love magazines, a few days ago ada beli magazine Pa & Ma (edisi april), cerita pasal surah-surah pilihan yang baik di baca masa pregnant.


  • surah Yusuf : Anak yang comel dan cantik
  • surah Luqman : anak yang genius
  • surah Maryam : anak yang soleh
  • surah An-Nahl : ayat 78: Mudah untuk bersalin – Dengan Izin Allah
"Dan Allah mengeluarkan kamu dari perut ibumu dalam keadaan tidak mengetahui sesuatupun, dan Dia memberi kamu pendengaran,penglihatan dan hati, agar kamu bersyukur." (Surah AnNahl:78)
just to share with others, ada juga antara kita yang tahu surah-surah ni baik di amalkan, tapi tak tahu hikmah di sebaliknya. aku akan try untuk letak link download beberapa surah amalan ni di blog ni untuk kemudahan others.

my hubby ada belikan CD surah-surah amalan ketika mengandung kat dalam kereta, almaklumlah kalau tak sempat baca, sekurang-kurangnya sambil drive sambil dengar..betul tak?

moga anak yang dikandung selamat dilahirkan dan membesar menjadi insan soleh, insan hebat yang dapat berbakti untuk agama, bangsa dan negara. ameen..

2 comments:

nurul aziyana said...

insyaAllah..bgus2..k.,ida letak la hikmah di sebaliknyer ek..nk bc gak..hehehe

tunfrida said...

ya betul, smbil2 memandu boleh dengar. elok tu, ida..