Wednesday, June 9, 2010

belajar menjahit..

hari ketiga cuti dimanfaatkan dengan belajar menjahit. menjahit apa? baju kurung dan baju kurung riau sampai pandai. unlimited hours. fee dia RM150. ok tak?

ni belajar pun dengan orang persendirian. kak sarah namanya. belajar dengan 3 kawan yang lain. asalkan lepas baju sendiri ok la kan. kalau rasa ada masa free boleh je pegi umah dia. flexible..kecuali hari isnin dan jumaat, dia ada kelas kat KEMAS.
suzi dan ros khusyuk jahit

for first day, kitorang belajar camne nak ukur badan.. bahu, panjang tangan, lebar tangan, perut, pinggul.. macam2 la. pastu belajar camne nak buat 'mata lalat' kat leher. asalnya nak belajar dah cara potong kain, tapi 2 kawan lagi tak bawak kain, tunda la esok.

esok pun kak sarah nak ajak tgok mesin jahit. hehe. hubby dah bagi green light nak beli mesin jahit. wah..best..best..
sample hasil pembelajaran

p/s afiq and arif's junior is coming.. hehe

2 comments:

Ida_Iara said...

wahh...syoknye ble dh pandai jahit baju sdri..ohoho...junior's is coming?congrats!

zul said...

emmm...baper tahun lagilah nak siap baju tu... mau buruk dulu kain tu...hahahahah.... (cabaran utk motivasi ni...)

tak menahan junior is coming... hope baby gurl lah pulak...