Monday, June 7, 2010

weekend lepas balik KL

balik KL memang ditunggu2.. iyelah balik umah parents kita.
ada 2 important benda happen kat sana.

first: wedding erna (my offismate)

hari ahad lepas, aku ditemani hubby ngan anak-anak ke gombak attend wedding erna. alang-alang balik KL, mestilah kena singgah.. tak lah jauh sangat dari sungai buloh.. tapi berpuluh minit juga lah nak cari rumah dia..

erna anggun dengan dress tema pink and white

first time dapat doorgift coklat yang sangat sedap

second: aku dapat anak sedara baru

my sister bersalin anak ke-tiga.. yang ditunggu-tunggu sebab 2 anak sebelum ni, lelaki. yang ini perempuan..
bersalin kat swasta, Putra Medical Centre .. unexpectedly, hari kedua.. dia tumpah darah. Huh, kena masuk darah beberapa pain.. Hb dah tahap terendah.. 5.0 je. abang ipar kata, bersalin normal kat situ RM1.8k.. without any complication. tapi, dah nak jadi macam ni.. berganda-ganda la fee dia. nak buat camne

abang ipar kata, punca dia tumpah darah tu sebab rahim tak mengecut.. tak tahu sebab apa.. cant be explained(my BIL is a doctor).. but still dia bebel sebab my sister tak makan ubat tambah HB tu.. tu yang menambahkan teruknya.. wahai ibu mengandung sekalian, janganla tinggal makan ubat yang doktor bagi tu.. sepahit mana ubat tu, ada baiknya..

semalam, masa nak balik ke kuantan.. baby baru dia still takde nama lagi.. nak bg nama Alia katanya.. ntahle. tunggu je la.

p/s.. bermula cuti, berehat bersama keluarga..

2 comments:

fuadnis said...

bsalin normal 18K??betul ke??ke 1.8K..??

ida_F said...

eh silap.. 1.8k.. sudah dibetulkan..thanks anis