Tuesday, February 9, 2010

kena cuti

semalam masa aku nak antar arif gi taska dia, perasan ada bintik2 merah kat muka. ingat tak series, kena gigit nyamuk ke. masa amik dia, pengasuhnya kata dia mengamuk sangat hari ini.. i wonder why. pastu nampak ada bintik2 merah berair kat leher

so, malam tu gi bawak jumpa pakar kanak-kanak.. dia confirm chickenpox.. teruk sikit kalau kena baby, sangat kesian katanya sbb boleh melarat satu badan.. teruk jg. adalah dalam seminggu baru baik.

aku dah confius. keje kat ofis tersangat menimbun, anak plak tak sihat. jumaat lepas baru present sistem pemantauan pelajar tu, ni tgh standby kalau2 ada masalah. but then, Allah menentukan segala.

aku kena amik leave gak. hubby kata "Allah nak bg ibu rehat le tu..".. hmm.. anyway, cuti ada 38 hari lagi. tak kisah la..keje kat ofis tu, fikir kemudian. nanti tension plak.

standby la lepas ni nak ganti kelas..muka arif dengan bintik2 chickenpox nya.

2 comments:

zul said...

alahai kesian arif... arif cepat sihat yek... baru ah ibu arif leh tolong uncle siapkan sistem pilihanraya...huhuhu...

zuriani said...

alahai..cian ariff..tp maintain hensem lahh hehe