Thursday, August 4, 2011

bagaimana ye nak fokus.

Alhamdulillah.
sudah 4 hari berpuasa.
pelbagai cabaran ditempuhi.

Aha.
Abid dah kurang demamnya
alkisah malam 2 hari lepas.
suhu dia mencecah 39.9
padahal baru bagi ubat demam
panik
bagitahu husband
nak antar ke hospital

sebelum tu, call abang ipar yang doktor
tanya apasal panas demam ni tak kebah
dia kata
mungkin ada virus dalam badan
kena makan anti biotik

kebetulan pagi tu,
doktor ada bg antibiotik, cuma aku tak bg makan
lepas abg ipar kata gitu
terus aku bagi
lepas tu, baru panas tu turun sikit

kat hospital
panas demam dah turun sikit
so, tak kena tahan wad.
cuma
sangat berpuashati dengan semua layanan di hospital
dari daftar ke farmasi
semua staf hospital layan dengan sangat baik
really unexpected (hehe.. jahat wo)
ingatkan mereka akan layan ala kadar aje.
rupanya sangkaan meleset. (teruk aku ni)

berbalik pada tajuk.. camne nak fokus ye
sebab selepas dua hari cuti
kerja di ofis bertimbun-timbun
niat nak siapkan kat rumah
memang tak terusik
sbb
kat rumah ada tanggungjawab lain yang perlu diselesaikan
bersama 4 heroes yang ada.

list out mana yang nak buat
semua macam kena buat dengan urgent
eh eh.. mana satu ni...
akhirnya, terpaku tak buat menda.

sapa-sapa ada tips?

2 comments:

zuriani said...

akak refer hosp mana ?

ida_F said...

HTAA le.hehe