Thursday, April 1, 2010

crochet dan aku..


tiba2.
entah mimpi apa yang menjengah.. aku secara tak sengaja
terminat hobi baru.. mengait a.k.a. crochet

actually minat cross-stitch. tapi agak costly. kena beli kain, benang..bla..bla
pastu, teringat my mom pernah ajak mengait sebab dia pandai mengait.
dolu-dolu, rasa cam tak berapa minat..tapi pernah try.

but then, dengan tekanan kerja lately, macam muak tengok komputer
(asalnya hobi semua ada kaitan dgn komputer..main game, surf internet, program software)
aku cari alternatif lain.
tara.. aku try crochet. beli benang aje. kait2. jadi benda bleh guna
kalau cross stitch setakat frame kan aje (itu pun kalau sempat gi frame)

rupanya, skill ibu aku tu 'menurun' sket la kat aku.
walau terkial2 lagi. aku tetap tabah (chewah)

jadi satu hasil, yang tak tahu nak dibuat apa lagi.

granny square.

berminat nak cuba? meh tengok tutorial step by step ni.. confirm jadi
--> http://www.squidoo.com/CrochetGrannySquare

2 comments:

Ida_Iara said...

selamat berhobi baru..best kan bleh buat sesuatu yg baru??

missFridaNorm said...

usaha yang bagus, ida!