Saturday, November 7, 2009

lamanya tak update.. bisnes punya pasal

bisnes..bisnes.

sekarang addict bisnes lak. besar betul hikmah kak ita (kakak sepupu) minta tolong promote kan kain sutera dia. (cek this post).

mula-mula berpeluh-peluh nak gi promote, sekarang dah ok dah. husband plak bg sket modal, sokongan 120%. (thats mean dia yang lebih beria-rianya).

bisnes apa ye? bisnes tshirt labuh. sangat cantik designnya. tak nampak macam prototaip tshirt labuh. jenama 'aqeela'. (sempat promote tu..) cek out
http://ilham-muslimah-tshirt.blogspot.com/

terfikir nak buat blog jualan, tapi belum berkesempatan. jualan langsung lebih menguntungkan. sekarang ni, sasaran pada cikgu2 sekolah dan rakan sekerja. kakak ipar jadi partner bisnes yang sangat supportive (kredit to kakak iparku hehe)

rupa-rupanya, dah lebih kurang 4k jumlah transaksi yang aku buat. wah! bisnes..bisnes.. pening juga buat akaun ni. patutla akauntan gaji mahal.

*kalkulator sekarang menjadi alat penting dalam beg tangan selain handfon n purse. hua..hua..

2 comments:

zul said...

amboi kencang bisnes ek... nak join bleh ker?

ida_F said...

jom2..hehe. nanti akak bg komisyen.