Sunday, November 29, 2009

what is ur blog post is all about..

dah lama tak update blog but still menjenguk blog kengkawan.

ada yang cerita pasal preparation nak kawen, menunggu saat kelahiran baby pertama(biasanya baby pertama je ibu2 excited cerita kat blog, dah 2 3 anak..tak sempat nak jenguk blog pun)..

ada yang cerita pasal pasangan masing2, ramai yang cerita pasal anak masing2..

still, very interesting to read.

what that i can conclude here, kita akan share everything yang sentiasa kita fikirkan. aku pernah dengar satu pepatah..kegembiraan adalah sesuatu yang dikongsi. kalau kita ada moment gembira, kita akan terdorong utk bgtau orang..tulis kat blog. bila tak share, rasa macam tak bermakna. (panjangnya falsafah..hakhak)

so, sampai la ke cerita ku.. nak share beberapa perkara.

nak tahu apa yg beria2 sangat aku nak share. pertama: Bisnes, kedua: my sons, ketiga: kerja di ofis.

*Bisnes
hari ini aku di rumah mak mertua husband ku. yeay!akhirnya dapat bercuti di rumah ini. so, kebetulan di sini..aku pergi singgah ambil design baru untuk baju muslimah. (ha ha.bisnes mesti jalan). kali ini, koleksi bertambah hingga ke jubah. 3 new design yang sangat mengujakan! nantikan kemunculannya. (jkepolisasian, tunggu part time bisneswoman menyibuk di bilik anda)

*my sons(cerita pasal abah diorang tadek..not in my share list)
arif dah nak masuk 5 bulan(kejapnya..). semakin membesar dengan jayanya. Alhamdulillah. lenguh2 tangan ibu dia nak mendukung. afiq pula semakin pandai bercakap.. dah boleh kenal ONE to NINE. tapi tak boleh mengira lagi.

good news, both my sisters pregnant serentak. dua2 tengah mabuk kepayang. aku? hohoho.. sabar..sabar.. sakit bersalin pun masih terasa lagi.

*kerja di ofis
aku dapat 2 subjek baru untuk smester depan. sangat mengujakan, sebab 2 subjek fav. tak abis semester lagi, aku dah beria2 pegi cari bahan. moga semangat berkekalan (bukan hangat2 tahi ayam je)

waa. panjang plak post kali ni. ok. jumpa lagi di post lain(kalau ada idea lagi la).

p/s rajin plak mengunjungi blog irfan khairi.. kehkeh

2 comments:

zul said...

amboi, semangat update blog...

stakat ni saya bleh share pasal pasangan saya jek... anak? coming soon... ops..

ida_F said...

ada berita gembira untuk dikongsi ke?