Tuesday, December 29, 2009

should i..?

dah nak penghujung 2009, aku pun macam a few of my friend amik cuti straight till new year, perabih cuti. itu pun ada lagi 9 hari forward ke depan. so, tahun depan ada 39hari cuti. nak buat apa cuti banyak2 ye?.. boleh pregnant lagi.. ops. hehe

ada satu syarikat offer aku buat part time freelance as programmer. at first, i refuse since aku pun tak kisah nak tambah financial.. alhamdulillah, by time-being.. we are financially stable. bisnes baju (yang bertambah maju..ponin kepalo den) pun tak menang tangan. aku buat bisnes baju tu pun suka2 jek.

back to my prob. though harga satu projek develop program boleh cecah 5 angka, rasa pening gak nak buat decision. i have other responsibilities too..expecially my luvly hubby dan 2-boleh-tahan sons. my hubby sangat2 memberi support. ask me to try.(biasala.. kalau pasal duit masyuk ni). aku je yang teragak2. letih wei. pernah try buat satu program kecik. 2 hari siap, tapiiii.. kepala jammed 2 hari seterusnya. terpaksa menelan beberapa butir panadol. kesian kat suami ngan anak-anak. terabai.

macamana pendapat kengkawan. should i accept or decline.. or have a try?kalau setuju, esok kena jumpa client. client plak bukan calang2. toke syarikat minyak kat kemaman.

p/s istikharah.

5 comments:

nurul aziyana said...

btul2..baik istikharah

frida[norm] said...

alhamdulillah, mencurah rezki datang. Istikharah, ida. Yg baik dtg dr Allah..

zul said...

cuba jek kak... wat projek tu, pastu buat skali utk research... sah2 lepas dah satu syarat utk kenaikan pangkat... best tak?... duit tu, klu dh byk sgt, bagi saya pon saya terima...lalalalallala

Rih0ney said...

try la..sbb minat kan?da la ade skill+knowledge..but make sure xterlalu abaikan family..wish u all da best..go!go!

ida_F said...

mcna n normi: insya Allah, mmg kena istikharah.

zul: buat research? haah ek, thanx for the idea.

rina: thanx for the support!