Monday, February 20, 2012

abid tak sihat

Saya menaip entri ini dari wad kanak-kanak hospital jengka guna android. Kenapa ye di sini? Menemani anakanda yg kurang sihat.. Anakanda bongsu,Abid.


Abid mengalami cirit birit dan muntah beberapa kali sehari sblum kena admit wad. Hampir 6 kali, dgn keadaan yg sangat banyak. Saya sedang bercuti hari minggu di rumah mak mertua di jengka, dan terus kami bawa dia ke emergency, sbb waktu hujung minggu. Taklah series sangat pun, sbb abid boleh main mcm biasa. Cuma wabak rotavirus yg menular sekarang ni, risau juga. Tak salah kalau nak cek.


Doktor tak pastikan lg ia adalah rotavirus. Simptom je ada. Hari ni masuk hari ke 4, air drip masuk ke badan abid masuk botol ke 5. Hari ni bertambah ok. Hari ke 2, abid dah tak muntah. Cirit 8 kali. Hari ke 3, cirit cuma 2 kali. Hari ni tak tahu lg..


Sebenarnya abid baru baik penyakit kaki tangan mulut. Semalam, doktor detect penyakit dia ada lg, ada ulser pada mulutnya lg. Terus kena kuarantin, masuk bilik lain, jauuuhh nun dari org lain. Aduhai, bila boleh pulang ni?..


Takpelah, biarlah lama pun saya di sini, semoga abid betul2 sihat. Ya Allah, sembuhkanlah abid dari penyakit ini, ameen.


Published with Blogger-droid v2.0.2

0 comments: