Thursday, January 27, 2011

nak cuti.. nak cuti..

haha. entry ni dibuat di hari cuti rehatku yang kedua tahun 2011

hari ni amik cuti sebab .. sebab apa ye.. sebab malas gi keje. hua.hua. actually hari ni nak kena gi klinik.. sekarang ni, dah kena datang SEMINGGU sekali. so, i chose hari jumaat sebab hari jumaat takde kelas.

anyway, aku ke ofis gak tadi, nak setel cuti awal untuk bersalin. awalnya, tak rancang pun nak amik cuti awal, tapi sebab malas nak masuk kelas. kalau boleh, lepas student abis cuti semester ni, dah tukar pensyarah lain. senang keje. (malas nak gi keje sebenarnya)

husband tak galakkan duk umah sorang2. iyela. mana tahu, sakit tetiba.. terpengsan ke, sapa nak antar. pengalaman bersalin arif hari tu pun, sakit contraction kat ofis. kak zura ofismate tolong hantar ke hospital. terus kena admit hospital, kelakar bila pikir balik.

result checkup hari ni, tak banyak beza.. OK je. berat pun naik setengah kilo je seminggu.

ops lupa, hari ni amik cuti ada sebab kedua. nak ikut husband gi shopping bonuslink member day. hehe, dia tak ajak pun.. dia tak sengaja tercakap.. kalau dia tahu aku nak ikut, mesti dia tak TERCAKAP. haha.

p/s moga Allah permudahkan bersalin..

2 comments:

zul said...

selamat bercuti...bershopping..emm, makin kurang ah rambut laki akak tu...

ida_F said...

hoho. apesal makin kurang?(buat2 tak paham)